piątek, 12 kwietnia 2013

Tatar z łososia z tartinkami w avocado

Koniec tygodnia bardzo często zwiastuje świętowanie. Czym byłoby świętowanie bez przekąsek? Dlatego właśnie dzisiaj, z okazji piątku zaprezentuję wam bardzo efektowną, łatwą do przygotowania i oczywiście pyszną przekąskę idealnie pasującą na każdą imprezę ;)

Będą nam potrzebne:


150g surowego łososia
1 mała cebula
Żółtko
Cytryna
Sól, pieprz
Tartinki
Avocado
Czosnek
Oliwa z oliwek


Łososia drobno siekamy. 


Dodajemy żółtko, parę kropel oliwy, drobno posiekaną cebulę, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.


Dokładnie mieszamy.



Opiekamy na patelni grzanki na tartinki, przecieramy czosnkiem i nakładamy mus avocado- blendujemy avocado dodając ząbek czosnku, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.


Propozycja podania:




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz